Vanja Lazić

U utakmici trećeg kola na prvom turniru Dunav lige u Bečeju, Crvena zvezda je izgubila od rumunske Steaue rezultatom 7:5 (2:0, 1:2, 2:2, 2:1). Crveno-bele posle tri kola imaju jednu pobedu i dva poraza, a danas od 18 sati sastaju se sa Olimpijom iz Košica.

Rumunke su povele posle 65 sekundi igre, da bi posle četiri minuta Hristina Ilić skrivila peterac, a tu priliku je iskoristila Janja Kaplarević, koja zajedno sa Isidorom Damnjanović igra za Steauu.

Crveno-bele su prvi pogodak postigle početkom drugog perioda, ali su brzo usledila još dva pogotka protivničke ekipe, za vođstvo od 4:1 na poluvremenu.

Ekipa Dragane Ivković nije uspela da smanji zaostatak, pošto su Rumunke konstanto održavale od dva do četiri gola razlike i na kraju su mirno privele utakmicu kraju i pobedile 7:5.

Kao i u prethodna dva duela, kod Zvezde je najefikasnija bila Hristina Ilić sa tri pogotka, dok su po jedan dodale Katarina Čegar i Iva Lujić. Kod pobednika se sa četiri gola istakla Ksenija Bonca, a dva je dodala Kaplarević.

Zvezda je u ovom susretu bila bez dve iskusne igračice, Tijane Jakovljević i Ivane Ćorović, a igrale su: Lazić, Pantović, Čegar 1, Mijušković, Lujić 1, Miljković, Milovanović, Teodorović, Šarac, Ilić 3, Gašić, Karličić, Mišković.