Ženska juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije

Srpske vaterpolistkinje poražene u četvrtfinalu EP

Ženska juniorska reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu od Španije sa ubedljivih 18:6 (3:2, 7:0, 3:3, 5:1), ali srpske vaterpolistkinje očekuje još jedan veoma važan meč. Naime, u meču za plasman od 5. do 8. mesta Srbija će igrati protiv Slovačke, a taj susret ima veliku važnost pošto će se petoplasirana i šestoplasirana ekipa plasirati na Svetsko prvenstvo.

Španija je povela 3:0 sredinom prvog perioda, ali je Srbija preko Lolite Avdić i Hristine Ilić prišla na gol minusa. Međutim, sve je bilo rešeno posle drugog perioda, kada je Španija serijom od sedam golova stigla do vođstva od 10:2. U jednom trenutku bilo je 12:2, a potom je Srbija uzvratila serijom od tri pogotka. Protivnička selekcija je do kraja igrala u svom ritmu i lako je privela meč kraju.

Igračica Crvene zvezde Hristina Ilić, koja je bila sjajna protiv Velike Britanije, bila je najraspoloženija sa tri gola i protiv Španije, a pored Lolite Avdić, po jednom su se u strelce upisale Anja Mišković i Ana Milićević.

Srbija je igrala u sastavu: Kučera, Trmčić, Mišković 1, Teodorović, Lujić, Avdić 1, Šarac, Milićević 1, Kaplarević, Ilić 3, Gašić, Rončević, Ivković.