Ženska juniorska reprezentacija Srbije

Juniorke na Svetskom prvenstvu!

Ženska juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo. Srpske vaterpolistkinje će se na Evropskom prvenstvu u Volosu boriti za peto mesto, a plasman među šest najboljih bio je dovoljan da se plasiraju na Svetski šampionat.

Selekcija Dragane Ivković danas je ostvarila četvrtu pobedu u Volosu, pošto je u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta savladala Slovačku 15:13 (3:3, 5:5, 3:1, 4:3) i u poslednjem susretu će igrati sa Grčkom.

Srbija je u prvom poluvremenu konstatno održavala gol do dva razlike, da bi Slovačka preko Tamare Kolarove u poslednjih 16 sekundi druge četvrtine preokrenula i povela 8:7. Sredinom trećeg perioda Slovakinje su stigle i do „+2“, ali je Srbija preko Ane Milićević i Janje Kaplarević ponovo došla do vođstva. Hristina Ilić i Ana Milićević su povisile na 13:10, dok su Lolita Avdić i Janja Kaplarević održale prednost, za konačnih 15:13.

Srbija je igrala u sastavu: Kučera, Trmčić, Mišković 1, Šarac, Lujić 1, Avdić 3, Milovanović, Milićević 3, Kaplarević 4, Ilić 3, Gašić, Rončević, Ivković.