Ženska juniorska reprezentacija Srbije

Srpske juniorke ubedljive na početku Evropskog prvenstva

Srpske juniorke ostvarile su ubedljivu pobedu na početku Evropskog šampionata u Volosu, pošto su danas u prvom kolu pobedile Rumuniju 20:11 (2:3, 6:3, 8:3, 4:2). Ženska reprezentacija Srbije do 17 godina u ponedeljak od 20 sati igra sa domaćom Grčkom, dok će u utorak od 13 sati protivnik biti Francuska.

Rumunke su mnogo bolje otvorile meč i posle tri minuta igre vodile su 3:0. Srbija je početkom drugog perioda anulirala prednost, nastavila seriju i povela 8:4. Na poluvremenu je bilo 8:6 za Srbiju, a najraspoloženija u tim momentima bila je Lolita Avdić, kapiten Srbije. Rumunija je još nekoliko minuta bila rezultatski u igri, a Srbije ja zatim uvećala razliku i ostvarila ubedljivu pobedu.

Pored Lolite Avdić, raspoložena na današnjem meču bila je i vaterpolistkinja Crvene zvezde, Hristina Ilić, a obe igračice su postigle po pet golova.

Srbija – Rumunija 20:11 (2:3, 6:3, 8:3, 4:2)

Srbija: Kučera, Popov 1, Mišković 1, Teodorović 1, Lujić 1, Avdić 5, Milovanović, Milićević 2, Kaplarević 1, Ilić 5, Gašić 1, Rončević 2, Ivković.

Rumunija: Toganel, Vidikan 1, Pedemonte 1, Savu, Olteanu 5, Rosmenteniuk, Sucigan 4, Sandu, Bonca, Kovač, Fecioru, Nađ, Iliesku.