Mlađe kategorijeVesti

Još jedna trofej u Kupu Srbije za mlade vaterpolistkinje Zvezde

Juniorke ŽVK Crvena zvezda

Vaterpolistkinje Crvene zvezde osvojile su još jedan trofej Kupa Srbije, pošto su na finalnom turniru za igračice rođene 2001. godine u Novom Sadu pobedile Vojvodinu 12:10 i Palilulu 15:11. Crveno-bele su nedavno osvojile Kup Srbije i u konkurenciji vaterpolistkinja rođenih 2002. godine i kasnije, a većina igračica sa tog turnira igrala je i sada.

Trofej su osvojile: Miona Ivković, Marija Mijušković, Anja Mišković, Tatjana Teodorović, Iva Lujić, Katarina Zelić, Dijana Milovanović, Margareta Miljković, Jelena Šarac, Hristina Ilić, Andrea Gašić, Jovana Todorovski, Marija Todorović i Anastasija Koreni.

U prvom meču crveno-bele su bile bolje od Vojvodine sa 12:10 (3:3, 1:2, 4:2, 4:3). U prvom poluvremenu su se ekipe smenjivale u vođstvu. Vojvodina je vodila 3:1, zatim je Zvezda preokrenula na 4:3, a Novosađanke su kasnije još jednom imale prednost i sa rezultatom 5:4 se otišlo na odmor. Zvezda je ponovo stigla do gola prednosti i održavala ga je do kraja trećeg perioda. Crveno-bele su sredinom odlučujuće četvrtine stekle tri gola prednosti. Tri minuta pre kraja bilo je 11:10 za ekipu Ivane Ćorović, a konačnih 12:10 44 sekunde pre kraja postavila je Tatjana Teodorović.

Najefikasnija je bila Hristina Ilić sa pet golova. Po dva su postigle Anja Mišković i Andrea Gašić, a po jedan Tatjana Teodorović, Iva Lujić i Dijana Milovanović.

U drugom susretu Zvezda je odlično počela protiv Palilule, povela 3:0 i tu prednost je održavala do kraja prve četvrtine. U nastavku je bilo i 8:3, ali je Palilula uhvatila priključak i do poluvremena je smanjila na 9:6. Zvezda se ponovo odvojila u nastavku, stekla šest golova prednosti 10 minuta pre kraja meča i rešila pitanje pobednika. Anja Mišković je bila najefikasnija sa pet golova, koliko je postigla i igračica Palilule, Ana Milićević. Andrea Gašić je dodala tri, Hristina Ilić dva, a po jednom su precizne bile Marija Mijušković, Tatjana Teodorović, Iva Lujić i Jovana Todorovski.

Ekipu Zvezde na finalnom turniru je predvodila Ivana Ćorović.