ReprezentacijaVesti

Ivković: Pripreme za EP počele, interesovanje za ženski vaterpolo sve veće

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije

Posle Beograda 2016. i Barselone 2018. godine, ženska reprezentacija Srbije učestvovaće i na Šampionatu Evrope u Budimpešti, pošto je u subotu potvrdila plasman novom pobedom protiv Češke. Srpske vaterpolistkinje su slavile sa 25:6 i 19:8 i zasluženo su obezbedile plasman na novo Evropsko prvenstvo, treće u nizu.

Selektorka Dragana Ivković je posle utakmice rekla da su pripreme počele za takmičenje u Budimpešti.

Pripreme su počele već posle prve utakmice i tada sam rekla da se za ovaj meč nećemo posebno pripremati. Verujem da ćemo uz neki ritam koji planiramo biti spremni za Budimpeštu. Bile su jake pripreme u Bečeju i devojkama su bile teške noge i ruke. Tu je bila i trema jer dugo nismo igrali u Beogradu, tako da su zbog porodice i prijatelja bile malo stegnute i primili smo više golova.

Slovačka i Hrvatska su takođe potvrdile plasman na Evropsko prvenstvo i sa njima će se Srbija boriti za četvrtfinale.

Pratila sam rezultate, očekivali smo te dve selekcije i za njih se spremamo. Oni su nam šansa za prolaz u četvrtfinale, a nadam se da ćemo, kao do sada, imati podršku Vaterpolo saveza i da će ispratiti naš plan da odigramo što više jakih utakmica – rekla je selektorka i dodala:

Imamo kontakt sa grčim, mađarskim i italijanskim ekipama. Tu su nam i Hrvatska i Nemačka, ali težimo ka jačim protivnicima, kako bi se što pre video napredak i želim da imamo konstantnu tenziju u pripremnom periodu.

Interesovanje za ženski vaterpolo je sve veće, a Crvena zvezda takođe vrši upis novih devojčica.

– Bitno je da je sve veće interesovanja devojčica za ženski vaterpolo nadam se da će i ova utakmica, kao i neki prethodni i budući rezultati, doprineti da nas ima sve više, jer samo sa većim brojem možemo da očekujemo bolje rezultate.