Poznat sastav Srbije za utakmicu sa Češkom

Seniorska vaterpolo reprezentacija Srbije u subotu u Pragu igra prvi meč u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, koje se igra u Budimpešti u januaru 2020. godine. Selektorka Dragana Ivković odredila je igračice koje će igrati protiv Češke u Pragu, a na spisku se nalazi i nekoliko mlađih igračica, kao i sedam vaterpolistkinja Crvene zvezde.

Na spisku su: Anđela Petrović, Mila Gluščević, Ana Milićević (Palilula), Vanja Lazić, Ivana Ćorović, Anja Mišković, Jovana Pantović, Katarina Čegar, Hristina Ilić, Tijana Jakovljević (Crvena zvezda), Jelena Vuković, Nada Mandić (Kali Milano) i Nina Josifović (Barseloneta).

Sastav za prvu utakmicu je podmlađen u odnosu na Barselonu. Odlučila sam se za nekoliko mlađih igračica, Anju, Hristinu i Anu, koje su me pozitivno iznenadile pristupom i igrom. Ovo leto u potpunosti, pa i septembar i oktobar, obaveze u školi, sve su podredile ekipi i takmicenju koje nas čeka, sto je moglo i da se vidi u njihovoj igri.

Ukoliko Srbija izbori plasman za Evropsko prvenstvo, sigurno je da će za to takmičenje konkurisati i druge igračice.

Ima tu još devojaka dosta koje su sa njima rame uz rame radile, a nisu uspele da izbore sastav sada, ali sigurno da će to u budućnosti uraditi. Bile su tu i devojke koje zbog škole i fakulteta nisu bile u prilici više da se posvete, a koje bi nam značile za ovu utakmicu poput Teodore Rudić i Kristine Miladinović, ali se nadam da ćemo do sledeće utakmice to ispraviti.

Verujem da i pored toga sto je par mlađih devojaka u sastavu nismo oslabljeni i da će ovaj sastav, pored svih poteškoća koje smo imali u toku samog pripremnog perioda, zdravstvenih i problem sa školom i fakultetom, uspeti da pruži dobru partiju u Češkoj. Češki sastav ima par dominantih igrača za koje smo se spremali, ali ukoliko devojke isprate naš dogovor verujem da ćemo utakmicu završiti u našu korist – rekla je Dragana Ivković i zaključila:

– Dobra je energija u timu i pored svega s čim smo se susretali od samog početka priprema. Verujem da ćemo sa tom energijom da odemo u Prag, ali i posle toga da nastavimo pripreme za drugu utakmicu, nadam se ovog puta kompletni.

U stručnom timu su pored Dragane Ivković: Miroslav Tomović, Petar Kopunović, Konstantinos Stratakis i fizioterapeut Aleksandar Isakov.

Revanš se igra u Beogradu 26. oktobra.