Vesti

Vaterpolo savez i Vlada Srbije pomogli domaćim klubovima

ŽVK Crvena zvezda

Posle sastanka predsednika Srbije i predsednika Vaterpolo saveza Srbije, Aleksandra Vučića i Viktora Jelenića, VSS je objavio da je Vlada Srbije prihvatila predlog da finansijski pomogne srpskim klubovima, kako bi reprezentacija i u narednim godinama osvajala medalje na velikim takmičenjima.

Jelenić je istakao da će finansijsku pomoć dobiti 29 klubova, od kojih je šest ženskih. Među njima je i Ženski vaterpolo klub Crvena zvezda, koji će i ove sezone igrati u regionalnom takmičenju.

Selektor ženske reprezentacije i trener crveno-belih, Dragana Ivković, zahvalila se na pomoći.

Za učešće u Dunav ligi Vaterpolo savez je uz pomoć Vlade Republike Srbije pomogao svim ženskim klubovima i ovim putem želim da se zahvalim i ispred ŽVK Crvena zvezda, ali i sa pozicije trenera reprezentacije, jer bez te pomoći klubovi teško da bi mogli sami da finansiraju troškove takmičenja.

U Dunav ligi će se ove sezone takmičiti osam klubova iz četiri zemlje. Srbiju, pored Crvene zvezde, predstavljaju Vojvodina i Palilula, a tu su još Eger i Senteš iz Mađarske, Rapid i Steaua iz Rumunije, odnosno Košice iz Slovačke.