VESTI/NOVOSTI

Senta pružila jak otpor Zvezdi, pobeda Vračara, remi na Novom Beogradu

U sedmom kolu ženske vaterpolo lige pobedu su upisale ekipe Crvene zvezde i Vračara. Vaterpolistkinje Novog Beograda 011 igrale su nerešeno na svom bazenu protiv novosadske Vojvodine 4:4. Vračar je do pobede došao u poslednjoj deonici protiv Taša 2000 i slavio je na kraju 10:7, a crveno-bele vaterpolistkinje su trijumfovale protiv Sente Jordo na gostovanju 9:7.

Kolo su otvorile igračice Sente Jordo i Crvene zvezde. Prošlogodišnje šampionke su sigurno ušle u meč i konstantno su bile u prednosti, ali su sjajne domaće igračice pružale dostojan otpor i vraćale se u meč. Na kraju su slavile gostojuće dame, golovima Jakovljevićeve i Rudićeve u poslednjem minutu, rezultatom 9:7. U Bradićevoj ekipi najefikasnija je bila Dujovićeva sa četiri gola, a u poraženom timu istakla se Pataki koja je tri puta pogodila mrežu crveno-belih.

Meč na Vračaru dobio je domaći tim zahvaljujući dobroj završnici protiv ekipe Taša 2000. Dobra igra u napadu krasila je obe ekipe, pa su se smenjivale u vođstvu prve tri četvrtine, nakon kojih je rezultat bio 7:7. A zatim je usledila bolja i efikasnija igra vaterpoliskinja Vračara i u samoj završnici su serijom od 3:0 rešile utakmicu. Rezultat na kraju meča bio je 10:7, a u domaćem timu najefikasnije su bile Miladinovićeva i Nastićeva sa po tri pogotka.

Neizvestan meč viđen je u susretu na bazenu „Vlaho Bata Orlić“, između ekipa Novog Beograda 011 i Vojvodine. Meč na malo golova, sa čvrstim odbranama, obeležili su prazni minuti u napadu. Vojvodina je prva došla do gola i do kraja meča održala kontinuitet sa po jednim golom po četvrtini. Vaterpolistkinje Novog Beograda 011 bile su dominantne u drugoj četvrtini, ali nedovoljno za sva tri boda. Rezultat na kraju utakmice bio je 4:4, a ekipu iz Novog Sada predvodila je Vukovićeva sa dva pogotka. U domaćem timu se istakla Čegar sa tri gola.

Na tabeli vodi Crvena zvezda sa maksimalnim 21 bodom. Vračar ima 16, Novi Beograd 011 osam, Senta i Taš 2000 po šest, a poslednjeplasirana Vojvodina četiri boda.

Prvenstvo Srbije za dame, 7. kolo

Senta Jordo – Crvena zvezda 7:9 (2:4, 4:2, 0:1, 1:2)
Vračar – Taš 2000 10:7 (2:2, 2:3, 3:2, 3:0)
Novi Beograd 011 – Vojvodina 4:4 (0:1, 3:1, 1:1, 0:1)

Za Vaterpolo vesti: Anđela Stošić