VESTI/NOVOSTI

Dragana Ivković: “Ambicije su iste, dupla kruna!”

Razgovarali smo sa Draganom Ivković, direktorom i trenerom ženskog vaterpolo kluba Crvena zvezda, o sezoni koja je pred našim vaterpolistkinjama, kao i očekivanjima ljudi iz uprave kluba.

“Ambicije ovog kluba od osnivanja su iste, a to je osvajanje duple krune. Igrački kadar je dosta podmlađen, kao i prošle sezone, ali verujemo da su ove godine dorasle zadatku da nastave uspešan niz predhodne generacije, Kup Srbije, Prvenstvo Srbije i Regionalnu ligu.

Dosta smo se razmišljali o igranju LEN takmičenja i zbog mladosti igrača odlučili da za to sačekamo sledeću sezonu, a da u ovoj kroz internacionalne turnire i saradnju sa mađarskim klubovima unapredimo nivo igre.

Radimo konstantno na povećanju broja članova i to je nešto na čemu će takođe biti akcenat ove sezone, kroz razne projekta koje smo pokrenuli, da što veći broj devojčica krene da se bavi ženskim vaterpolom.

Sezonu i raspored takmičenja još uvek ne znamo. To je uvek enigma za nas do poslednjeg momenta.

Možemo naglasiti još da veliki broj naših igrača iz seniorskog i omladinskog pogona nastupa na evropskom i svetskom prvenstvu za mlađe kategorije. Upravo u nedelju počinje Evropsko za juniorke rođene 2000. i mlađe, a već 03.09 i svetsko za juniorke rođene 1997. i mlađe”, rekla je za naš portal g-đa. Ivković.